Hva skjer?

Her finner du informasjon om kommende og tidligere aktiviteter.

Møteplan VÅREN 2024

 

9.1.  Klubbmøte Gjesteforedrag av Eli Raanes: Erfaringer fra sitt studieopphold i Sverige og Australia. Eli er ansatt ved NTNU og hennes spesialområde er kommunikasjon med døvblinde.

6.2. Vi ser dokumentarfilmen : Popstjerna som ble skutt. Diskusjon om filmen Filmen viser kvinners kamp for sine rettigheter i Tyrkia

5.3. Fokus på dette klubbmøtet er vold mot kvinner. Utlodning til inntekt for Lilla Sløyfer/Moldovaprosjektet. Årsmøtet blir avholdt fra kl. 19-20.

2.4 Fokus på møtet blir helse og matsikkerhet. Seniorinspektør for mattilsynet Anne Mette Østeraas  holder foredrag med tittel: Kosttilskuddpåstander og regelverk for matmerking. Kaffepause med loddsalg. Soroptimistenes kvarter, 5-minutter og klubbnytt.

7.5 Fokus på møtet blir utdanning. Orientering om utdanningsfondet - videomøte med Marie Borgen. Deretter informasjon om Trondheim voksenopplæringssenter v/ Anne Margrethe. Klubbsaker og Lotteri til Utdanningsfondet.

31.5 Sommeravslutning på Egon Søndre.

1. 6. Distriktsmøte. Klubben har ansvar for distriktsmøtet i 2024. Det blir i Trondheimsporten fra kl.09.30 til 14.45. Se tilsendt program.

 

Aktiviteter i Ukraina-prosjektet Grenseløst vennskap våren 2024

10.1 Julefest i privat hjem. Alle tar med noe til et felles bord

3.2 Elevkonsert ved elever ved Musikkskolen Kaffestund i kafeen Streif

21.2 Besøk på Trondheim Folkebibliotek. Kafebesøk

6.3 K.U.K. kunstutstilling. Kafebesøk

3.4 Trikketur til Lian. Vi tar med matpakke

24.4 Vårtur langs sjøen . Kaffe på Skansen

15.5 Vårtur langs Nidelven med kaffe/te på kafe Perrongen (Frelsesarmeen)

5.6 Tur til Munkholmen


 

 

 

Møteplanen høsten 2023

5.12.  Juleavslutning - julehygge i Trondheimsporten

7.11.  Klubbmøte. Gjesteforedrag av tidligere visepolitimester Marit Fostervold: Hvorfor ofrer vi kvinner for penger?

3.10.  Klubbmøte. Gjesteforedrag av Svandis Benediktsdotter fra Sanitetsforeningen. Om arbeid med et kvinnehelsehus i Trondheim og erfaringer fra likestillingsarbeid ved NTNU

5.9.   Klubbmøte m/ foredrag av Wenche Dahl om familiemedlemmers motstandsarbeid under andre verdenskrig og arbeidet med familieboka "Gullbroa".

 

Andre aktiviteter høsten 2023

10.12. Markering av FNs dag for menneskerettigheter og den internasjonale soroptimistdagen

6.12. Julemarked/Kaffe i lavvoen - Grenseløst vennskap

25.11. - 10.12. Kampanje Oransje dager - for avskaffelse av vold mot kvinner

18.11. Orgelmeditasjon i - Nidarosdomen med påfølgende Kafebesøk - Grenseløst vennskap. Oppmøte 12.10.

25.10. Aktivitet - Grenseløst vennskap. Besøk til Tyholttårnet på dagtid. Besøk på Egon med pizza og kaffe. En fin høstdag med flott utsikt over hele byen og omegn. Til sammen 16 deltok. 

4.10.  Korgfest - Grenseløst vennskap (kl 18 - 20). Korgfest i lokalene i Trondheimsportalen. Alle hadde med litt mat til bordet. Fint å smake på andre lands spesialiteter. Vi avsluttet med "pakkeleken" . Mye god samtale og latter. Til sammen 17 deltakere.

15.-17.9. Representantskaps- og landsmøte, Hønefoss

13.9.  Aktivitet - Grenseløst vennskap. Besøk på Sverresborg museum. Treffet startet med ¨å spise matpakker i lunsjrommet. De norske hadde med matpakker og kaffe/te som ble delt med ukrainske venner. Etter lunchen og en god prat gikk vi til byavdelingen og flere gikk opp på borgen for å få utsikt derfra. Deretter avsluttet vi med utstillingen. 1 alt 17 deltagere. 

29.8. Planleggingsmøte "Grenseløst vennskap". Aktivitetstilbud for ukrainske kvinner.