Keren i Eritrea

Trondheim Syd Soroptimistklubb støtter jenter på døveskole i Keren. Per 2022/2023 er det vanskelig å få informasjon og også å sende penger til de som trenger det i Eritrea, derfor er prosjektet satt litt på pause.

PROSJEKTBESKRIVELSE 

Internasjonalt prosjekt: Støtte til døveskolen i Keren i Eritrea.

Døveskolen i Keren , Eritrea har eksistert i snart seksti år. Den ble startet i 1955 av svenske misjonærer og er den første døveskolen i Øst-Afrika.

I dag er det fortsatt bare to døveskoler i Eritrea, og flere hundre døve barn står i kø for å komme inn på døveskolen i Keren. De norske som har vært på besøk, vet at dette er en skole med engasjerte og flinke lærere som gjør en fantastisk jobb for en gruppe barn og unge som det ellers ikke legges mye til rette for i utviklingsland som Eritrea. 

Døveskolen er opptatt av at elevene skal kunne skaffe seg inntektsbringende arbeid når de forlater skolen.  Derfor får elevene det aller siste året på skolen opplæring i ulike håndverk, spesielt veving og søm. 

Trondheim Syd Soroptimistklubb har utlodning til inntekt for Døveskolen i Keren, Eritrea.

Vi selger ulike produkter, i interne møter,  som et av våre medlemmer Ingebjørg Kvam Meling, har kjøpt fra Døveskolen når hun har deltatt i en reise til Keren sammen med flere fra Vennskap Trondheim – Keren. 

Soroptimistenes pengestøtte har hittil  blitt brukt til innkjøp av stoff, tråd og annet nødvendig materiale til vev – og sømopplæring  for jenter på skolen. 

ILY
Brev fra Keren